Как да направим красиви Великденски яйца украсени с декупажна техника

четвъртък, 12 март 2015 г. 15:46 Публикувано от Елена

 Декупажът е старинна много популярна и ефектна техника.Чрез нея се обновяват,украсяват или просто се променят мебели,аксесоари,вази, рамки на огледала,снимки и др.
При декупажната техника залепваме най-горния слой на цветни салфетки върху гладки, но не полирани повърхности.Повърхността на яйцето е идеална за това.


Предлагам ви няколко уникални идеи за вашите красиви великденски яйца

Необходими продукти и материали:
* няколко броя яйца
* красиви салфетки с великденски мотиви, по-дребни фигури са по-подходящи
* специално декупажно лепило,ако украсявате кухи яйца,а ако яйцата са за консумация - за лепило използвайте разбит белтък
* четка за рисуване
* ножица


Препоръчително е декупаж да се прави върху бяла или светла основа. Белите яйца са по-подходящи, за да бъдат ярки цветовете от салфетката.Използва се най-горния слой на салфетката. Откъсвате или изрязвате елемента, който сте избрали и го залепяте с помощта на четката.

Когато завършите добавете различни декорации – нежни елементи, изрязани от дантела,  завържете тънка лента или въженце по средата Използвайте камъни и кристали като акцент в панделката или дантелата. За блясък, можете да покриете няколко места с брокат на прах, смесен с лепило.





Когато всички яйца са готови  може  да оцветите на места с водни бои. Накрая, за блясък и свежест, нанесете лак на водна основа(това е за кухите яйца ,които са за украса!).




























Снимки: pinterest.com

0 Response to " Как да направим красиви Великденски яйца украсени с декупажна техника"

Публикуване на коментар